O tânără transgender, originară din Republica Moldova, a fost găsită moartă într-o tabără pentru refugiați din Olanda

O tânără transgender, originară din Republica Moldova, a fost găsită moartă într-o tabără pentru refugiați din Olanda. Aceasta și-ar fi luat viața, după ce i s-a refuzat dreptul...

Victima ar fi împlinit 22 de ani la sfârșitul lunii ianuarie. Aceasta și-ar fi luat viața de Crăciun, la tabăra de refugiați AZC Heerlen din Olanda.

„Potrivit LGBT Asylum Support, motivul ar fi putut fi refuzul la cererea de azil. Exprimăm condoleanțe apropiaților. Este al 4-lea caz de suicid printre refugiații LGBT în Olanda, această tendință este îngrijorătoare. Ne adresăm tuturor oamenilor din AZC, în așteptarea răspunsului. Vă rugăm, nu rămâneți singuri în fața tristeții. Nu este o rușine să ceri ajutor. Nu este o rușine să fii slab. Nu este o rușine să fii vulnerabil. Este corect să vorbești despre sentimentele tale”, se arată în mesajul LGBT World Beside.

 

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от LGBT World Beside (@lgbtworldbeside)

Angelica Frolov, activistă pentru drepturile comunității LGBT+, cunoaște acest caz.

„În Transnistria era hărțuită și amenințată cu armata obligatorie care “o va face bărbat adevărat”. A fugit pe malul drept al Nistrului, dar se temea că aici va fi găsită„, a precizat Angelica Frolov.

In this article