Proiectul de reabilitare a școlii din Trușeni: Un pas înainte pentru condițiile de studii

Cei 430 de elevi și profesorii Gimnaziului „Gheorghe Madan” din comuna Trușeni, mun. Chișinău, vor avea condiții mai bune de studii. Primăria Capitalei a încheiat cu succes proiectul...

Cei 430 de elevi și profesorii Gimnaziului „Gheorghe Madan” din comuna Trușeni, mun. Chișinău, vor avea condiții mai bune de studii. Primăria Capitalei a încheiat cu succes proiectul de reparație capitală a acoperișului instituției.

Potrivit primarului general Ion Ceban, costul lucrărilor a fost de aproximativ un milion de lei, iar banii au fost achitați de municipalitate. În cadrul proiectului, a fost construit un nou acoperiș la toate cele trei blocuri ale școlii.

„Potrivit unei dispoziții din 24 noiembrie 2023, municipalitatea va finanța lucrările de izolare termică a clădirii Gimnaziului ”Gh. Madan” din Trușeni. În acest sens, au fost bugetate 3,4 milioane de lei. Totodată, în cadrul Memorandumului de colaborare dintre Primăria Municipiului Chișinău și Alianța Națională YMCA, Gimnaziul nr. 99 și Centrul Educațional „Trușeni” au fost dotate, în acest an, cu calculatoare”, a precizat Ion Ceban.

Amintim, în această toamnă, a fost lansată și o nouă rută municipală de autobuz pentru locuitorii din comuna Trușeni, care trece și prin satul Dumbrava.

In this article