O studentă din Israel a devenit campioană a Moldovei la judo

Sindy Vainshtein este din Israel, unde părinții ei au emigrat din Moldova acum 35 de ani. Tânăra este studentă în anul I la Facultatea de Stomatologie, la Chișinău,...

Sindy Vainshtein este din Israel, unde părinții ei au emigrat din Moldova acum 35 de ani. Tânăra este studentă în anul I la Facultatea de Stomatologie, la Chișinău, unde a învățat și tatăl ei.

Tot de la el a moștenit pasiunea pentru judo și reprezintă acum Moldova la campionatele internaționale, transmite Știri.md.

„Am ales R. Moldova pentru studii pentru că tatăl meu, acum 40 de ani, a învățat aici. Am vrut să merg pe urmele tatălui meu.

Eu mai am doi frați și o soră. Frații mei la fel au studiat aici și sunt stomatologi”, a povestit tânăra într-un reportaj pentru Europa Liberă.

La fel ca și tatăl său, Sindy se ocupă cu sportul, mai exact cu judo.

„Tatăl meu este antrenor de judo. Este un hobby al lui de când era copil mic. El are un club mic de judo în Israel, unde învață și antrenează copii.

La vârsta de patru ani părinții au vrut să mă dea la secția de dansuri, dar mie nu îmi plăcea, mai mult îmi plăceau antrenamentele tatălui meu și atunci el mi-a permis să mă antrenez cu el”, a povestit tânăra.

Deși aceasta ar fi putut să-și facă o carieră în sport, tânăra a ales medicina, însă antrenamentele la judo nu le-a abandonat nici în R. Moldova.

„Aici eu mă antrenez cu echipa Națională a Moldovei la Judo. Cea mai importantă este disciplina, chiar dacă unele lucruri nu merg așa cum trebuie, trebuie să continui să te antrenezi atât fizic, cât și mental”.

Sindy a fost de opt ori campioană a Israelului la categoria ei de vârstă, a luat locul trei la Cupele Europene și locul cinci la Campionatele Europene.

De când se află în R. Moldova, tânăra a reușit să ocupe locul nouă la Campionatul Mondial, primul loc la o competiție deschisă din România, iar în R. Moldova aceasta a luat primul loc de trei ori consecutiv.

 

In this article