O nouă zi, noi abuzuri! Poliția a tăbărât în „Orășelul schimbării” și a ridicat abuziv zeci de corturi

Continuă abuzurile poliției asupra protestatarilor din centrul Capitalei. Forțele de ordine au intervenit în forță, în această dimineață, în „Orășelul schimbării”, amenajat în fața sediului Procuraturii generale, și...

Continuă abuzurile poliției asupra protestatarilor din centrul Capitalei. Forțele de ordine au intervenit în forță, în această dimineață, în „Orășelul schimbării”, amenajat în fața sediului Procuraturii generale, și au ridicat o parte dintre corturile instalate acolo. Este a patra intervenție în forță a poliției față de protestatari, în ultimele 24 de ore. Tot astăzi, poliția l-a reținut pe unul dintre manifestanți. Este vorba despre Tudor Șoilița, care a fost transportat la sediul poliției.

Polițiștii au tăbărât, cu puțin timp în urmă, peste oamenii care protestau pașnic și au început, fără vreo explicație, să smulgă corturile și să le arunce în mașinile poliției.

Același lucru s-a întâmplat și aseară. Imediat cum s-a lăsat întunericul, poliția a ridicat peste 50 de corturi. Ieri, motivul invocat de reprezentanții MAI este că nimeni nu se afla în ele. Același lucru s-a întâmplat și marți, polițiștii invocând același pretext. Asta deși manifestanții au explicat că este vorba de adăposturi pentru cei care înnoptează în fața instituției și care au mers la magazin, pentru a cumpăra de mâncare. Polițiștii au ignorat explicațiile oamenilor și au transportat corturile oamenilor la inspectoratul de poliție.

Într-un comunicat de presă, Partidul „ȘOR” a condamnat categoric abuzurile poliției în raport cu protestatarii pașnici din fața sediului Procuraturii.

Potrivit lor, motivul invocat de reprezentanții forțelor de ordine nu rezistă niciunei critici și nu are nicio justificare. „Oamenii nu au încălcat ordinea publică, iar dacă se atestă astfel de cazuri, izolate, legislația prevede că poliția trebuie să acționeze punctual, fără a afecta buna desfășurare a manifestației. Calificăm comportamentul oamenilor în uniformă drept o intimidare a participanților la acțiunile de protest, o executare a ordinelor directe ale președintelui Maia Sandu, o reacție de frică la creșterea intensității manifestațiilor antiguvernamentale”, se arată în declarația Partidului „ȘOR”.

In this article