O nouă alertă cu bombă, în Găgăuzia. Ar fi fost minată o școală profesională

Alertă cu bombă în Găgăuzia. Poliția a fost anunțată în dimineața de 19 ianuarie, precum că o școală profesională din Ceadîr-Lunga ar fi minată. Imediat, la fața locului...

Alertă cu bombă în Găgăuzia. Poliția a fost anunțată în dimineața de 19 ianuarie, precum că o școală profesională din Ceadîr-Lunga ar fi minată.

Imediat, la fața locului locului s-au deplasat polițiștii, mai multe ambulanțe, pompierii, geniștii și chinologii. Imediat, polițiștii au evacuat studenții, pedagogii și personalul tehnic din instituția de învățământ și au încercuit zona.

După un șir de verificări minuțioase, geniștii au anunțat că nici în edificiul instituției nici pe teritoriul din preajmă nu sunt obiecte periculoase.

Este de menționat că, cu o zi mai devreme, în data de 18 ianuarie, o persoană anonimă a expediat o scrisoare pe adresa electronică a IP Ceadîr-Lunga prin care a anunțat că gimnaziul și școala primară din satul Burci ar fi fost minate.

Autorul scrisorii anunța că în una din instituții ar fi ascuns 70 de kg de trotil și a cerut 10.000 de lei, în caz contrar va arunca gimnaziul și școala primară în aer. Din fericire, și atunci alerta s-a dovedit a fi una falsă.

Ambele cazuri sunt investigate de poliție, iar autorii alertelor riscă până la doi ani de pușcărie pentru anunțarea mincinoasă despre un act de terorism.

In this article