O femeie transsexuală a câștigat în premieră Miss Olanda 2023 și va reprezenta țara la Miss Univers

Modelul olandez Rikkie Valerie Kollé este prima femeie transsexuală care va reprezenta Olanda la concursul de frumuseţe Miss Univers, ce va fi organizat în decembrie în El Salvador,...

Modelul olandez Rikkie Valerie Kollé este prima femeie transsexuală care va reprezenta Olanda la concursul de frumuseţe Miss Univers, ce va fi organizat în decembrie în El Salvador, scrie huffpost.com, potrivit News.ro.

Organizaţia Miss Nederland a anunţat că Rikkie Valerie Kollé, în vârstă de 22 de ani, a fost încoronată sâmbătă, în urma unei ceremonii la care au participat Miss Olanda 2022, Ona Moody, şi actuala Miss Univers, R’Bonney Gabriel din SUA.

Nathalie Mogbelzada din Amsterdam a câştigat locul întâi, în timp ce Habiba Mostafa a fost desemnată Miss Congenialitate, iar Lou Dirchs a fost desemnată Miss Social Media.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Rikkie Valerie Kollé (@rikkievaleriekolle)

 

Kollé va fi a doua femeie transsexuală care va concura în competiţia Miss Univers, după spaniola Angela Ponce în 2018. Organizaţia-mamă a concursului permite femeilor transsexuale să participe la concurs din 2012.

 

 

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Rikkie Valerie Kollé (@rikkievaleriekolle)

“Este ireal, dar mă pot numi @missnederland 2023”, a scris Kollé. “A fost un proces educativ şi minunat, anul meu nu mai poate merge prost. Sunt atât de mândră şi fericită încât nu pot să descriu”, a continuat ea. “Mi-am făcut comunitatea mândră şi am arătat că se poate”.

După ce a mulţumit juriului, colegelor ei finaliste, familiei şi prietenilor, Kollé le-a spus fanilor: “Şi oriunde te-ai afla în lume, vreau să fiu acolo pentru tine şi să fiu exemplul care mie însămi mi-a lipsit când eram mică. Haideţi să ne pregătim de @missuniverse. Sunt atât de emoţionată!”.

Concursul din 2023 va fi primul care va permite femeilor căsătorite şi femeilor cu copii să concureze.

 

In this article