Cel puțin 300 de migranți au dispărut pe mare în apropierea Insulelor Canare

Două ambarcațiuni care transportau fiecare circa 50-60 de persoane sunt dispărute de 15 zile, de când au plecat din Senegal către Spania, a declarat Helena Maleno de la...

Două ambarcațiuni care transportau fiecare circa 50-60 de persoane sunt dispărute de 15 zile, de când au plecat din Senegal către Spania, a declarat Helena Maleno de la organizația Walking Borders pentru jurnaliștii Reuters. O a treia ambarcațiune a plecat din Senegal pe 27 iunie având aproximativ 200 de persoane la bord.

Familiile celor aflați la bord nu au mai primit vești de la aceștia de când au plecat, a spus Maleno. Toate cele trei ambarcațiuni au plecat din Kafountine, un sat situat sudul Senegalului, care se află la aproximativ 1.700 de kilometri de Tenerife, una dintre Insulele Canare.

“Familiile celor plecați sunt foarte îngrijorate. Sunt în jur de 300 de persoane dispărute din aceeași zonă a Senegalului. Au plecat din cauza situației instabile din Senegal”, a mai declarat Maleno jurnaliștilor.

Insulele Canare, aflate în largul coastei Africii de Vest, au devenit principala destinație pentru migranții care încearcă să ajungă în Spania, un număr mult mai mic încercând, de asemenea, să traverseze Marea Mediterană pentru a ajunge în Spania continentală.

Vara este perioada cea mai aglomerată, în care cei mai mulți aleg să plece.

Cel puțin 559 de persoane – inclusiv 22 de copii – au murit în 2022 în tentativa de a ajunge în Insulele Canare, potrivit datelor Organizației Internaționale pentru Migrație a ONU.

In this article