O femeie a primit intoxicației cu monoxid de carbon emanat de la soba din locuință

O femeie a avut de suferit în urma intoxicației cu monoxid de carbon. Cazul a avut loc într-o gospodărie din localitatea Cinișeuți, raionul Rezina. Apelul la Serviciul 112...

O femeie a avut de suferit în urma intoxicației cu monoxid de carbon. Cazul a avut loc într-o gospodărie din localitatea Cinișeuți, raionul Rezina.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 17:55. La fața locului a intervenit un echipaj de salvatori și pompieri. Ajunși, aceștia au stabilit că în coșul de fum al sobei de încălzit a avut loc aprinderea funinginii. În urma emanării fumului în locuință, proprietara, o femeie în vârstă de 71 de ani a primit intoxicație ușoară. Astfel, a fost alertat și un echipaj al serviciului de asistență medicală urgentă. Ulterior, femeia a fost preluată de către echipa de medici și transportată la spitalul raional, pentru acordarea îngrijirilor de rigoare. La moment starea de sănătate a acesteia este stabilă, fiind sub supraveghere medicală. Incendiu în încăpere nu s-a produs, iar circumstanțele incidentului urmează a fi stabilite.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă repetat cetățenii să respecte cu strictețe regulile de exploatare a sobelor și a instalațiilor de încălzit locuințele. Mai mult, pentru evitarea intoxicațiilor cu monoxid de carbon, sobele și coșurile de evacuare a fumului trebuie verificate și curățate în fiecare an. În cazul în care acestea au fisuri să le înlăture pentru a nu-și pune viața în pericol.

Întru evitarea situațiilor de risc, IGSU reamintește despre regulile de prevenire a situațiilor excepționale în urma utilizării surselor de încălzire printr-un spot social lansat anterior.

In this article