O familie din Turcia s-a legitimat cu identitate falsă

În Aeroportul Internațional Chișinău a fost depistat un cuplu din Turcia care a încercat să intre în R. Moldova cu acte cipriote falsificate. Soțul de 23 de ani...

În Aeroportul Internațional Chișinău a fost depistat un cuplu din Turcia care a încercat să intre în R. Moldova cu acte cipriote falsificate. Soțul de 23 de ani și soția – 22 de ani erau pasagerii cursei „Istanbul-Chișinău”.

Ieri, 31 august 2022, printre călătorii cursei aeriene sosite din Turcia la ora 22:20, polițiștii de frontieră au identificat cele două persoane. În timpul controlului de procedură acestea au prezentat cărți de identitate, care ar fi emise pe numele lor de către autoritățile din Cipru. Din primele verificări au fost observate semne de falsificare, ulterior la examinarea minuțioasă a documentelor, cu tehnica specială, a fost confirmat faptul că sunt contrafăcute.

Fiind supuse controlului de nivelul doi, persoanele au prezentat și pașapoarte turcești.

În cazul dat, actele cipriote falsificate au fost ridicate și urmează să ajungă în laboratorul de expertiză pentru efectuarea raportului de constatare tehnico-științifică, iar persoanelor le-a fost refuzată intrarea în Republica Moldova.

In this article