Deputata Partidului Șor, Marina Tauber, a primit anul trecut cadouri de invidiat la ziua sa de naștere. Aceasta a indicat în declarația de venit, depusă pentru 2019, că darurile valorează 15 mii de euro, transmite tv8.md.

Și de Revelion parlamentară a primit cadouri scumpe pe care le-a indicat în declarația de avere. Pe 31 decembrie 2019, Marina Tauber a primit în dar un ceas de marca „Rolex”, iar a doua zi – o pereche de cercei „Van Cleef”.

Deputata nu scrie valoarea acestor cadouri, dar le-a indicat la categoria „bunuri mobile a căror valoare depășește 10 salarii medii pe economie”. În 2019, salariul mediu pe economie, stabilit de autorități, a fost de 6975 de lei. Reiese că cele două cadouri costă cel puțin 140 de mii de lei.

Venituri de la Parlament

De la Parlament, Marina Tauber a încasat anul trecut un salariu de 105 mii lei, compensații de peste 46 de mii de lei și indemnizații de peste 24 de mii de lei.

Deputata are de anul trecut și o mașină nouă în folosință, de model „VW Passat”, care costa 18500 de euro. La capitolul bunuri imobile a indicat doar o cotă parte dintr-un apartament, dobândit în 2007 prin contract de moștenire.

Împrumuturi de la Ilan Șor

Pe de altă parte, Marina Tauber are datorii mari. Aceasta indică în document că a împrumutat anul trecut de la Ilan Șor 900 de mii de lei pe care s-a obligat să-i întoarcă până în 2022. Dar în anul curent deputata are de restituit o altă datorie, tot lui Ilan Șor. În 2017, a împrumutat de la acesta 450 de mii de lei, cu un termen de 3 ani pentru rambursare.

Marina Tauber a mai trecut în declarația de avere 3 pachete de acțiuni la „Unibank”. Chiar dacă instituția a fost falimentată, deputata indică o valoare de cumpărare pentru aceste acțiuni de aproape 18 milioane de lei, peste 688 de mii de euro și  225 de mii de dolari.