O declarație privind negocierile de aderare la UE, adoptată la Bruxelles

Zi importantă pentru viitorul european al Republicii Moldova. Întrunit la Bruxelles, Comitetul Parlamentar de Asociere Uniunea Europeană – Republica Moldova a adoptat o declarație în care solicită începerea...

Zi importantă pentru viitorul european al Republicii Moldova. Întrunit la Bruxelles, Comitetul Parlamentar de Asociere Uniunea Europeană – Republica Moldova a adoptat o declarație în care solicită începerea negocierilor de aderare cât mai curând posibil.

Potrivit unui comunicat de presă, acest lucru ar trebui să se întâmple după îndeplinirea, până la sfârșitul acestui an, a celor 9 recomandări transmise Chișinăului de către Comisia Europeană, transmite breakingnews.md, cu referire la moldova1.md.

De asemenea, membrii Comitetului solicită instituirea unui regim special de sancțiuni față de persoanele care doresc destabilizarea situației din Republica Moldova.

În documentul adoptat în unanimitate de membrii Comitetul Parlamentar de Asociere se mai solicită liberalizarea totală a comerțului, integrarea rapidă a țării noastre în Piața Unică Europeană și creșterea sprijinului financiar din partea UE.

Declarația a fost adoptată la cea de-a 13-a Reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere care a avut loc în Parlamentul European și care a reunit membri ai Parlamentului European, ai Parlamentului și Guvernului Republicii Moldova, precum și ai Comisiei Europene și Serviciului European de Acțiune Externă.

In this article