O companie de colectare a datoriilor de la cetățeni se regăsește în lista finanțatorilor campaniei prezidențiale a Maiei Sandu

O companie de colectare a datoriilor de la cetățeni, care înregistrează oficial doar pierderi, se regăsește în lista finanțatorilor campaniei prezidențiale a Maiei Sandu. Potrivit raportului financiar prezentat...

O companie de colectare a datoriilor de la cetățeni, care înregistrează oficial doar pierderi, se regăsește în lista finanțatorilor campaniei prezidențiale a Maiei Sandu.

Potrivit raportului financiar prezentat la Comisia Electorală Centrală, în ajunul alegerilor prezidențiale din 2020, compania INTELLIGENCE ADVICE SRL a transferat pe contul candidatului Maia Sandu 92 de mii de lei. Tranzacția a fost făcută în data de 21 august.
Potrivit raportului prezentat la fisc pentru anul 2019, compania INTELLIGENCE ADVICE SRL a înregistrat pierderi de 2500 de lei și s-a ales cu datorii de 35 de mii de lei. Firma care se ocupă de colectarea datoriilor de la cetățeni, în 2019, avea un singur angajat – administratorul Andrei Ciobanu.
INTELLIGENCE ADVICE SRL a fost înființară de către Certan Ludmila și Chiperi Constantin, care mai dețin o companie de detectivi – INTELLECT SECURITY SRL. Și această firmă se regăsește în lista donatorilor actualului președinte. În data de 13 august de pe conturile companiei de detectivi au fost transferați pe contul candidatului Maia Sandu tot 92 de mii de lei.

In this article