Greceanîi: Declarația privind colaborarea dintre Parlamentul R.Moldova și Adunarea Națională din Belarus inaugurează o nouă etapă în cooperarea moldo-belarusă

Declarația comună privind colaborarea dintre Parlamentul Republicii Moldova și Adunarea Națională a Republicii Belarus vine să consolideze legăturile tradiționale bune dintre țările și popoarele noastre, a afirmat speakerul...

Declarația comună privind colaborarea dintre Parlamentul Republicii Moldova și Adunarea Națională a Republicii Belarus vine să consolideze legăturile tradiționale bune dintre țările și popoarele noastre, a afirmat speakerul moldovean, Zinaida Greceanîi.

Președintele Legislativului a remarcat că acest document inaugurează o nouă etapă în cooperarea moldo-belarusă, în care Parlamentelor le revine un rol distinct.

”Urmărim cu atenție dezvoltarea progresivă a Belarusului în sectoarele industriei, serviciilor și agriculturii. Experiența implementării modelului economiei de piață orientat social, care și-a dovedit eficacitatea în Belarus, este foarte utilă”, a spus Greceanîi în timpul discursului rostit la dineul oficial oferit de Camera Reprezentanților Adunării Naționale a Republicii Belarus.

Speakerul a menționat că această creștere impresionantă se bazează, în primul rând, pe cetățenii din Belarus, care sunt oameni responsabili și muncitori.

”Vedem că aceste succese sunt obținute pe fundalul unor tensiuni interne și a unei situații internaționale extrem de dificile și dorim sincer Republicii Belarus și întregului popor belarus pace, înțelegere, respect pentru dreptul său suveran de a-și realiza în mod independent treburile interne și cursul politicii externe”, a menționat Greceanîi.

Președintele Parlamentului a declarat că atât bucuriile cât și îngrijorările belarușilor sunt împărtășite sincer de moldoveni, accentuând importanța susținerii reciproce în această perioadă dificilă.

In this article