O cetățeancă a Ecuadorului, prinsă cu un pistol pneumatic la aeroportul din Chișinău

Reprezentanții Poliției de Frontieră anunță că au ridicat un pistol pneumatic și balonașe cu aer comprimat la o cetățeancă a Ecuadorului, pe Aeroportul Internațional Chișinău. Cetățeanca intenționa să le...

Reprezentanții Poliției de Frontieră anunță că au ridicat un pistol pneumatic și balonașe cu aer comprimat la o cetățeancă a Ecuadorului, pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Cetățeanca intenționa să le transporte în țara sa de baștină, anunță IGPF.

„Cazul a fost consemnat în dimineața zilei de astăzi, 24 februarie 2023. Pentru controlul de securitate, efectuat la intrarea în Aeroport, la ora 07:15 s-a prezentat cetățeanca de 22 de ani. Persoana a informat din start că deține o armă. În cercetările primare s-a stabilit că este un pistol pneumatic calibru 4,5 mm și suplimentar, trei balonașe cu aer comprimat. Pentru aceste bunuri, străina nu a putut prezenta niciun document”, se arată în comunicat.

La fața locului a intervenit grupa operativă de la Sectorul Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău pentru documentarea cazului și stabilirea tuturor circumstanțelor.

În context, pistolul și balonașele au fost ridicate, urmează să fie transmise la Centrul tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al MAI. Cercetările pe caz continuă.

 

In this article