O autocisternă înmatriculată în Republica Moldova, încărcată cu gaz lichefiat, s-a răsturant în apropiere de vama Albița

O autocisternă încărcată cu 19 tone de GPL s-a răsturnat, în noaptea de marţi spre miercuri, pe DN 24B, în apropiere de Vama Albiţa, pe sensul de mers...

O autocisternă încărcată cu 19 tone de GPL s-a răsturnat, în noaptea de marţi spre miercuri, pe DN 24B, în apropiere de Vama Albiţa, pe sensul de mers spre Republica Moldova.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, în urma evenimentului nu au fost înregistrate victime, pompierii intervenind doar pentru asigurarea măsurilor PSI în zonă, transmite Agerpres.

„Secţia de pompieri Huşi a intervenit cu patru autospeciale, două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD tip B2 şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă, pentru asigurare măsuri PSI, evaluare şi acordare prim ajutor, ca urmare a producerii unui accident rutier pe DN 24B, în apropierea localităţii Valea Grecului, sensul de mers spre Republica Moldova. La sosirea echipajelor de intervenţie a fost găsit un ansamblu cap tractor şi cisternă răsturnat pe o parte în rigola de pe marginea drumului DN 24B. Autocisterna este încărcată cu 19 tone GPL, nu a fost avariată şi nu prezintă scurgeri. Conducătorul auto a fost evaluat, a primit primul ajutor, dar nu a fost nevoie să fie transportat la spital. Pompierii militari au asigurat măsuri PSI până la repunerea pe roţi a autocisternei încărcate cu GPL”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Poliţiştii efectuează cercetări pentru a stabili împrejurările în care s-a produs accidentul.

 

In this article