Numărul persoanelor care achită prima AOAM este în continuă creștere

Numărul persoanelor care achită prima de asigurare obligatorie medicală în sumă fixă este în continuă creștere. Până pe 1 martie 2019 s-au asigurat cu circa patru mii de...

Numărul persoanelor care achită prima de asigurare obligatorie medicală în sumă fixă este în continuă creștere. Până pe 1 martie 2019 s-au asigurat cu circa patru mii de persoane mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel, în primele două luni ale anului curent, prima de asigurare a fost achitată de peste 33 de mii de cetățeni, transmite Breaking News.

Volumul mijloacelor financiare acumulate până pe 1 martie în fondurile AOAM din achitarea primei în sumă fixă constituie peste 57,8 milioane lei, cu aproximativ opt milioane mai mult comparativ cu perioada similară a anului 2018.

Din numărul total de plătitori, peste 22 de mii au beneficiat de reducere în proporţie de 50 la sută din valoarea primei. Aceştia sunt fondatori de întreprinderi individuale, arendaşi, arendatori, deţinători de patentă, alţi cetăţeni care nu sunt angajaţi şi nu sunt asiguraţi de Guvern.

Alte aproape 10 600 de persoane, proprietari de teren agricol, au beneficiat de reduceri de 75% la achitarea primei.

Amintim că prima AOAM în sumă fixă constituie în anul curent 4056 lei. Reducerile de 50%, 60% şi 75% sunt valabile până pe 1 aprilie.

Pentru detalii privind modalitatea de achitare a primei AOAM în sumă fixă, accesați link-ul http://cnam.md/?page=41.

In this article


Join the Conversation