Numărul de infecții respiratorii acute în municipiul Chișinău a crescut cu 30 la sută

În prima săptămână a acestui an, numărul de infecții respiratorii acute în municipiul Chișinău a crescut cu 30 la sută, anunță șeful adjunct al Direcției Asistență Medicală și...

În prima săptămână a acestui an, numărul de infecții respiratorii acute în municipiul Chișinău a crescut cu 30 la sută, anunță șeful adjunct al Direcției Asistență Medicală și Socială, Vladimir Bolocan. Astfel, în perioada 1-7 ianuarie, s-au înregistrat cu peste o mie de cazuri mai mult, comparativ cu ultima săptămână a anului 2023.

Vladimir Bolocan a precizat că în urma creșterii numărului de infecții respiratorii acute, mai ales în rândul minorilor, spitalele municipale pentru copii sunt arhipline.

„De exemplu, Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii, este suprasolicitat. În timp ce instituția dispune de 100 de paturi, internați sunt 109 pacienți. Și în Spitalul Clinic Municipal de Copii nr.1, unde sunt 120 de paturi, sunt internați 150 de pacienți. În celelalte spitale, locuri disponibile sunt”, a declarat Vladimir Bolocan.

Șeful adjunct al Direcției asistență socială și medicală a îndemnat populația să dea dovadă de responsabilitate și să respecte măsurile de prevenire a maladiilor sezoniere, mai ales în rândul copiilor, menţionând că virușii sunt destul de agresivi.

In this article