Numărul cererilor depuse pentru înregistrarea mărcilor, desenelor și modelelor industriale a înregistrat o creștere de 6,4%

În 2018, numărul cererilor depuse pentru înregistrarea mărcilor, desenelor și modelelor industriale a înregistrat o creștere considerabilă, și anume – 6,4%, transmite Breaking News. „Cu siguranță asta se...

În 2018, numărul cererilor depuse pentru înregistrarea mărcilor, desenelor și modelelor industriale a înregistrat o creștere considerabilă, și anume – 6,4%, transmite Breaking News.

„Cu siguranță asta se datorează și faptului că anul trecut au fost elaborate și promovate mai multe proiecte de modificare a cadrului normativ în domeniul proprietății intelectuale, au fost perfecționate procedurile de înregistrare, precum și reducerea termenelor de înregistrare a mărcilor și desenelor industriale”. Declarația a fost făcută de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, în cadrul ședinței Comisiei pentru examinarea cererilor privind acordarea permisiunii de folosire a denumirii oficiale sau istorice a statului în marca de produs şi/sau serviciu, precum şi în desenul sau modelul industrial.

La final de ședință a fost prezentat un eveniment important al anului – organizat de Camera de Comerț și Industrie de comun cu Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală – „Marca Comercială a anului 2018”, care se va desfășura pe 30 mai curent.

In this article


Join the Conversation