Numărul beneficiarilor Programului Facilitatea de Creditare a Tinerilor este în continuă creștere

Numărul beneficiarilor Programului Facilitatea de Creditare a Tinerilor este în continuă creștere. Până în prezent, 76 de tineri antreprenori au beneficiat de credite avantajoase în cadrul Programului în...

Numărul beneficiarilor Programului Facilitatea de Creditare a Tinerilor este în continuă creștere. Până în prezent, 76 de tineri antreprenori au beneficiat de credite avantajoase în cadrul Programului în sumă totală de circa 45 milioane de lei, transmite Breaking News.

Afacerile finanțate sunt amplasate în 20 de raioane ale țării. Cele mai multe credite au fost acordate în UTA Găgăuzia – 15, în sumă totală de 13,1 milioane de lei, raionul Râșcani – 9, în sumă totală de 3,8 milioane de lei. Câte 6 credite au fost acordate tinerilor antreprenori din raionul Glodeni și municipiul Chișinău, în sumă totală de 3,8 milioane de lei, respectiv, 2 milioane de lei.

Menționăm că Programul a fost lansat la inițiativa Ministerului Finanțelor cu scopul promovării și încurajării tinerilor antreprenori, creării a noi locuri de muncă, ținând cont de necesitatea acordării sprijinului suplimentar acestora prin reducerea dobânzilor la creditele noi contractate prin băncile comerciale.

In this article


Join the Conversation