„Nu vom deconecta apa, lumina sau gazul!” Mesaj important al președintelui țării, pentru cetățenii care întârzie cu achitarea facturilor

Autoritățile statului întreprind noi acțiuni pentru susținerea populației și agenților economici în situația de urgență. Despre aceasta a scris președintele țării Igor Dodon pe Facebook, transmite Breaking News....

Autoritățile statului întreprind noi acțiuni pentru susținerea populației și agenților economici în situația de urgență. Despre aceasta a scris președintele țării Igor Dodon pe Facebook, transmite Breaking News.

Șeful statului a anunțat despre decizia luată de ANRE pentru perioada stării de urgență. Potrivit hotărârii, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică interzice deconectarea sau aplicarea penalități în cazul neachitării în termen de către consumatorii casnici, a facturilor pentru energia electrică, energia termică, gazele naturale sau apa potabilă consumată. Excepție se va face doar în situații, când deconectarea are drept scop evitarea punerii în pericol a vieții și sănătății oamenilor sau prejudicierea proprietății.

„La modul practic aceasta înseamnă amânarea plăților pentru energia termică, apă, gazele naturale și energie electrică pe perioada situației de urgență fără aplicarea amenzilor și riscul de deconectare”, a explicat președintele Igor Dodon.

 

 

 

In this article