Noul împărat al Japoniei i-a adus un omagiu tatălui său

Noul împărat al Japoniei, Naruhito, în vârstă de 59 de ani, a urcat miercuri pe Tronul Crizantemei, după abdicarea tatălui său, Akihito, căruia i-a adus un omagiu, salutând...

Noul împărat al Japoniei, Naruhito, în vârstă de 59 de ani, a urcat miercuri pe Tronul Crizantemei, după abdicarea tatălui său, Akihito, căruia i-a adus un omagiu, salutând moştenirea pacifistă şi apropierea de popor a predecesorului său şi promiţând totodată să continue pe acest drum, în primul său discurs rostit în calitate de suveran, informează agenţiile internaţionale de presă, transmite Breaking News.

„La urcarea pe tron, jur că voi lua în considerare în mod foarte serios cursul urmat de majestatea sa, împăratul emerit (Akihito)”, a declarat Naruhito, care s-a mai angajat „să acţioneze în conformitate cu Constituţia” şi „să poarte mereu poporul în gândurile sale şi să-l sprijine”.

Au fost primele cuvinte, extrem de aşteptate, pronunţate de noul împărat al Japoniei într-o ceremonie solemnă care a avut loc la Palatul Imperial din Tokyo în prezenţa a 266 de invitaţi, printre care s-au regăsit reprezentanţi ai administraţiei şi ai clasei politice şi membri ai familiei imperiale.

In this article


Join the Conversation