Norvegia va avea o ambasadă în Republica Moldova

Norvegia își va deschide în scurt timp o ambasadă în Republica Moldova. Subiectul respectiv a fost abordat miercuri, 17 aprilie, de către premierul Republicii Moldova, Dorin Recean și...

Norvegia își va deschide în scurt timp o ambasadă în Republica Moldova.

Subiectul respectiv a fost abordat miercuri, 17 aprilie, de către premierul Republicii Moldova, Dorin Recean și ministrul Afacerilor Externe al Norvegiei, Espen Barth Eide, aflat într-o vizită la Chișinău.

Înființarea ambasadei în perioada apropiată va transmite un semnal clar al sprijinului nostru pentru Republica Moldova, reformele inițiate de autorități și pentru parcursul european al acestui stat”, a subliniat oficialul norvegian.

De asemenea, părțile au mai discutat despre consolidarea relațiilor în diverse domenii și despre securitatea energetică. Astfel, premierul de la Chișinău a mulțumit oficialului de la Oslo pentru asistența financiară acordată de către Norvegia pentru sectorul educației, apărării, și în mod special, pentru susținerea proiectelor energetice din R. Moldova.

Potrivit acestuia, grantul oferit anul trecut prin programul de sprijin „Nansen”, în valoare de 35 de milioane de euro, a fost direcționat inclusiv pentru aprovizionarea cu gaze naturale și depozitarea acestora.

Vom continua să muncim și să dezvoltăm, împreună cu partenerii noștri, proiectele care vor spori securitatea energetică a Republicii Moldova. În același timp, punem accent pe redresarea economică și investiții în energia verde, iar Norvegia este țara care ne poate ajuta la capitolul respectiv”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

El a mai evidențiat potențialul de cooperare dintre Republica Moldova și Norvegia în domeniul comerțului, diversificării surselor de energie, dar și industrializării agriculturii.

In this article