Normele de cheltuieli pentru întreţinerea persoanelor cazate în instituţiile sociale vor fi indexate cu 28,7%

Executivul a aprobat, la propunerea Ministerului Muncii și Protecției Sociale, majorarea cu 28,7% a normelor de cheltuieli în bani pentru întreţinerea persoanelor cazate în instituţiile sociale, conform indicelui...

Executivul a aprobat, la propunerea Ministerului Muncii și Protecției Sociale, majorarea cu 28,7% a normelor de cheltuieli în bani pentru întreţinerea persoanelor cazate în instituţiile sociale, conform indicelui prețurilor de consum pentru anul precedent. 

Normele de cheltuieli se referă la asigurarea cu produse alimentare, medicamente, îmbrăcăminte, încălțăminte, produse igienico-sanitare, jocuri și jucării și sunt utilizate pentru instituțiile sociale de toate tipurile și nivelurile.

„Prin indexarea normelor de cheltuieli, instituțiile sociale din țară vor putea să asigure în continuare întreținerea persoanelor cazate și să le ofere produsele și bunurile de care au nevoie”, a menționat ministrul Alexei Buzu.

Prevederile hotărârii vor intra în vigoare de la 1 martie 2023, mijloacele financiare necesare fiind prevăzute în Legea bugetului de stat pentru anul 2023.

In this article