Noii miniștri desemnați în Guvernul Ion Chicu de Partidul Democrat au depus jurământul în fața președintelui țării

Noii miniștri desemnați în Guvernul Ion Chicu de Partidul Democrat au depus jurământul în fața președintelui țării, Igor Dodon. Este vorba despre vicepremierul pentru reintegrare, Cristina Lesnic, ministrul...

Noii miniștri desemnați în Guvernul Ion Chicu de Partidul Democrat au depus jurământul în fața președintelui țării, Igor Dodon. Este vorba despre vicepremierul pentru reintegrare, Cristina Lesnic, ministrul Apărării, Alexandru Pânzari, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea, ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Răilean și ministrul Educației, Culturii și Cerectării, Igor Șarov, transmite Breaking News.

Ceremonia de învestire a avut loc la Președinție. La ea au participat și speakerul Zinaida Greceanîi, și premierului Ion Chicu.

Președintele Igor Dodon a declarat că, după mai bine de patru luni, în sfârșit avem o guvernare stabilă în Moldova. Șeful statului le-a urat succes noilor miniștri în preluarea funcțiilor mai ales în condițiile pandemiei de coronavirus în Moldova.

PSRM și PDRM au semnat, astăzi, Acordul de constituire a majorității parlamentare Platforma Social Democrată. Documentul prevede asumarea comună de către cele două formațiuni a arcului de guvernare. În baza acestui acord, PDM va avea în Guvernul Chicu patru miniștri și un vicepremier.

In this article