Ion Ceban comentează decizia autorităților de a închide accesul oamenilor în parcuri și spații verzi

Primarul general Ion Ceban spune că pe de o parte este absurdă decizia de a închide accesul oamenilor în parcuri și spații verzi, însă, are și o parte...

Primarul general Ion Ceban spune că pe de o parte este absurdă decizia de a închide accesul oamenilor în parcuri și spații verzi, însă, are și o parte de logică, dar nu toți o înțeleg. Declarațiile au fost în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la Moldova 1.

„Noi am luat multe decizii pe care le-am la nivel de municipiu. Aici am căutat și modalitatea cum să facem posibil din punct de vedere legal. Pentru că în mod normal, într-o stare de urgență această ierarhie trebuie păstrată. De asta zis, eu m-am consultat și cu prim-ministrul interimar. În momentul în care, toți membrii comisiei Naționale au votat în favoarea acestor reglementări pentru parcurile și zonele verzi ale capitalei.

Mi s-ar părea straniu că atunci, de exemplu, când te duci la Mall, urci cu căruciorul în troleibuz, care este foarte aglomerat, și nu poți să mergi cu același cărucior prin parc, să mergi în parc, sau să mergi la piață, dar în zona verde nu.

Trebuie să fim foarte sincer că și oamenii se poartă diferit. De multe ori spațiile publice din capitală sunt arhipline. Evident că și oamenii vor să iasă afară, oamenii vor să realizeze. Este mai sigur decât orice local în care s-ar afla, dar oricum trebuie să fie respectate normele de siguranță”, a declarat acesta.

Primarul spune că poliția lucrează foarte bine și atenționează cetățenii să poate mască și să respecte regulile pandemice. „Noi nu putem împăca toată lumea, unii respectă, alții nu. Cu toate criticile pe care ni s-au adus, dar știm că au fost corecte”, a declarat Ceban.

In this article