Noi măsuri de securitate la Aeroport: Se sistează activitatea sălii VIP

Din cauza numărului mare de alerte cu bombă la Aeroportul Internațional Chișinău Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat la data de 11 august un șir de măsuri de...

Din cauza numărului mare de alerte cu bombă la Aeroportul Internațional Chișinău Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat la data de 11 august un șir de măsuri de protecție și prevenție.

Astfel, în scopul asigurării siguranței și protecției antiteroriste se sistează activitatea sălii VIP din incinta Aeroportului.

Totodată, se interzice accesul în incinta Aeroportului Internațional Chișinău persoanelor, cu excepția pasagerilor, angajaților agenților economici sau autorităților publice care activează în cadrul Aeroportului Internațional Chișinău și membrilor a echipajelor.

De asemenea Poliția de Frontieră  a fost investită cu atribuții de acordare a suportului la examinarea clădirilor și teritoriului Aeroportului Internațional Chișinău în scopul identificării materialelor sau substanțelor explozive.

Totodată, polițiștii de frontieră vor fi instruiți și asistați permanent de către un angajat al Inspectoratului General al Poliției cu competențe de identificare a substanțelor explozive și de asigurare a respectării procedurilor de reacție în situații de alertă cu explozibil.

„Poliția de Frontieră informează că împreună cu alte autorități de stat continuă să implementeze acțiuni concrete care au menirea să asigure securitatea cetățenilor și a statului Republica Moldova.

Menționăm că sunt operaționale mai multe măsuri de securitate: primul filtru de control la intrarea în Aeroport cu scanarea bagajelor, antrenarea în menținerea regimului a mai multor echipe canine specializate, delimitarea fluxurilor de pasageri (intrare/ieșire), interzicerea staționării în fața Aeroportului, patrularea zilnică a adiacentului Aeroport de către echipaje mixte INSP și IGC etc”, se arată în comunicatul remis.

Amintim că începând cu 1 august, accesul în Aeroportul Internațional Chișinău este strict pentru personalul aeroportuar și pentru persoanele participante la traficul transfrontalier.

Ultima dată, o alertă cu bombă la aeroport a fost semnalată la data de 6 august.

In this article