Noi dovezi împotriva tatălui vitreg al Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în America

Actualizări în cazul Mădălinei Cojocari, fetița din Republica Moldova dispărută fără urmă de optsprezece luni în America. După ce a pledat vinovată în fața judecătorului, mama fetei a fost...

Actualizări în cazul Mădălinei Cojocari, fetița din Republica Moldova dispărută fără urmă de optsprezece luni în America. După ce a pledat vinovată în fața judecătorului, mama fetei a fost eliberată din arest, dar nu se știe deocamdată dacă va fi deportată în țara noastră. Iar soțul femeii a fost adus din nou în fața judecătorilor, după ce ar fi fost găsite noi dovezi împotriva lui.

Diana Cojocari a fost eliberată pe 21 mai, după 520 de zile de detenție și se află acum în pragul deportării în Republica Moldova, deoarece nu deține cetățenie americană.

Avocații de imigrare, neimplicați până acum în caz, au spus că deportările nu au loc peste noapte, având în vedere întârzierile în instanțele de imigrare din Statele Unite.

„Depinde de fiecare caz în parte, dar în general, durează destul de mult în instanța de imigrare, din experiența anilor, pot zice că va fi nevoie de așteptat un timp. Chiar dacă fiecare caz este diferit, scopul final este să se stabilească dacă o persoană ar trebui să fie deportată sau nu”, a spus avocatul de imigrare Concha pentru WCNC Charlotte.

El a adăugat că toată lumea are dreptul de a se apăra împotriva acuzațiilor și poate găsi modalități de a le face să funcționeze în favoarea lor.

„Dacă persoana a trăit  în SUA mai mult de 10 ani, ar putea avea o apărare numită «anulare deportării», sau se va analiza dacă a fost vreodată victima unei infracțiuni și a ajutat în urmărirea penală a acesteia”,a adăugat Concha.

Potrivit Guvernului federal al SUA, Diana Cojocari poate fi expulzată la nivel federal, deși a făcut închisoare la nivel de stat. Serviciul vamal și de imigrare din SUA a emis un comunicat în care afirmă că este angajat să evalueze dacă o acțiune de executare este justificată sau nu.

În prezent, nu s-a confirmat oficial dacă a început sau nu o procedură de deportare a Dianei.

Între timp, tatăl vitreg al Mădălinei, declarat nevinovat în prima instanță, a fost ieri audiat repetat de către autoritățile americane. O nouă ședință urmează să aibă loc în timpul apropiat.

Oamenii legii ar fi intrat în posesia unor noi dovezi legate de dosarele școlare ale Mădălinei, care vor fi utilizate în dosarul lui Palmitter. De asemenea, un expert în criminalistică-informatică de la Biroul Federal de Investigații urmează să depună mărturii.

WCNC Charlotte a obținut o copie a unui aditiv la „Cererea reînnoită pentru a solicita continuarea procedurilor” depusă de avocații lui Palmiter. Documentul conține înregistrarea a peste o duzină de elemente confiscate printr-un mandat de percheziție, care nu au fost furnizate apărării, printre care: rezultatele percheziției și examinării mașinilor cuplului, datele lor GPS, înregistrările telefonice, apelurile de la închisoare și alte date apărute după 17 decembrie 2023.

Reamintim că Mădălina a fost văzută ultima dată pe 21 noiembrie 2022, când avea 12 ani, coborând dintr-un autobuz școlar în orașul Cornelius, la nord de Charlotte, în Statele Unite ale Americii, mama fetei, Diana Cojocari, a declarat poliției că a văzut-o pentru ultima oară pe 22 noiembrie 2022, în jurul prânzului. Mai târziu, și-a schimbat mărturia, spunând că a văzut-o pe Mădălina pe 23 noiembrie, în jurul orei 22:00. În aceeași seară, Diana Cojocari a spus poliției din Cornelius că ea și soțul său, Christopher Palmitter, s-au certat.

Potrivit înregistrărilor poliției, Palmiter a părăsit orașul în acea seară și a călătorit până în Michigan pentru a “ridica obiecte”, revenind în Cornelius pe 26 noiembrie. A declarat poliției că nu a văzut-o pe Mădălina timp de o săptămână înainte de acea dată.

Conform rapoartelor poliției, atât Palmiter, cât și Diana Cojocari, s-au acuzat reciproc că o ascund pe Mădălina. Poliția a dezvăluit ulterior că Diana Cojocari a vizitat munții din comitatul Madison, Carolina de Nord, între 22 noiembrie și 15 decembrie. Autoritățile au cerut ajutorul publicului în cazul în care au observat-o în acea perioadă.

Pe 12 decembrie, un ofițer școlar a vizitat casa Mădălinei, dar nu a găsit pe nimeni. Diana Cojocari a promis să o aducă pe Mădălina la o întâlnire pe 15 decembrie, dar la școală s-a prezentat fără ea. Ulterior, Diana a spus că nu a văzut-o pe Mădălina de la prânzul din 22 noiembrie.

Atât Palmiter, cât și Diana Cojocari, au fost arestați pe 17 decembrie.

Detectivii au fost trimiși la ea acasă pentru a căuta indicii cu privire la locul unde ar putea fi Mădălina. FBI-ul a fost chemat să ajute la căutări pe 16 decembrie. În casa lor, poliția a descoperit cărțile de școală ale fetei și că lipseau câteva haine. Diana Cojocari a afirmat că un rucsac și hainele aparținând Mădălinei au dispărut din casa lor. Acest lucru a condus la o nouă percheziție la domiciliu pe 21 decembrie.

Pe 30 decembrie, un mandat de percheziție la casa familiei a scos la iveală mai multe obiecte, inclusiv documente despre locuința Mădălinei, haine, arme, documente financiare și alte dovezi ADN. Pe 3 ianuarie, Diana Cojocari și Palmiter au fost inculpați pentru neglijarea raportării dispariției Mădălinei. Ulterior, pe 8 martie, investigațiile au arătat o “comunicare extinsă pe 2 decembrie 2022”, inclusiv apeluri către numere implicate în investigații privind traficul de droguri/narcotice T3.

Pe 11 aprilie a trecut a 12-a aniversare a Mădălinei, fără să se știe nimic despre ea. Diana Cojocari a fost acuzată de posesie de droguri pe 14 aprilie, în timp ce era în închisoare, însă aceste acuzații au fost retrase pe 6 iulie.

Poliția din Cornelius a investigat un indiciu găsit într-o postare pe Facebook care pretindea că Mădălina a fost văzută la o stație de benzină din California, dar autenticitatea nu a fost confirmată.

În timp ce autoritățile de la Chișinău colaborează cu cele de la Washington, TV8 a reușit să discute cu bunica și mătușa fetiței. Acestea presupun că Mădălina ar fi fost răpită.

Orice persoană care ar putea avea informații care ar putea ajuta detectivii ar trebui să contacteze Departamentul de Poliție Cornelius la 704-892-7773.

Sursa

In this article