Noi cerințe sanitare în școlile din Chișinău în contextul epidemiei de rujeolă din România

În școlile din mun. Chișinău vor fi instituite controale sanitare mai riguroase și trieri matinale în rândul elevilor pentru a preveni infecțiilor. Viceprimarul Capitalei, Angela Cutasevici, s-a întâlnit...

În școlile din mun. Chișinău vor fi instituite controale sanitare mai riguroase și trieri matinale în rândul elevilor pentru a preveni infecțiilor. Viceprimarul Capitalei, Angela Cutasevici, s-a întâlnit cu directorii de școli și responsabilii din cadrul Centrului de Sănătate Publică, necesitatea abordării acestui subiect având loc în contextul epidemiei de rujeolă din România.

„În cadrul ședinței au fost discutate aspectele ce țin de asigurarea unui control riguros asupra respectării cerințelor sanitare în instituție, efectuarea trierei matinale, întru depistarea precoce și izolarea suspecților și bolnavilor, completarea listelor copiilor contactați din grupa/clasa respectivă, cu indicarea datelor privind vaccinarea și prezentarea lor la adresa CSP Chișinău, igienizarea regulată și calitativă a încăperilor, familiarizarea personalului, părinților și copiilor privitor la riscurile și prevenirea infecțiilor”, se arată într-un comunicat al Primăriei Chișinău.

Municipalitatea a reamintit că este obligatoriu ca toți copiii care frecventează instituțiile de învățământ general din municipiul Chișinău să fie vaccinați, pentru a preveni apariția și răspândirea virușilor și a bolilor contagioase.

Amintim, că în acest an, în Moldova au fost înregistrate două cazuri de rujeolă, cel mai recent fiind semnalat în data de 4 decembrie, în raionul Soroca. În România, însă, situația este critică. În țară a fost declarată epidemie, după ce au fost înregistrate peste 2000 de cazuri în 29 de județe.

In this article