Noaptea, ca tâlharii. Poliția a distrus orășelul de corturi, iar patru protestatari au fost reținuți

Un nou abuz nocturn din partea poliției Maiei Sandu. La primele ore ale dimineții, când afară era încă întuneric, forțele de ordine au descins în număr mare și...

Un nou abuz nocturn din partea poliției Maiei Sandu. La primele ore ale dimineții, când afară era încă întuneric, forțele de ordine au descins în număr mare și au distrus violent orășelul de corturi din fața Procuraturii Generale. Patru dintre protestatari au fost reținuți. La fel ca și data trecută, acțiunea s-a produs, fără a exista un fundament legal și fără un avertisment prealabil.

În corturi, se aflau sute de oameni care protestau față de regimul de la guvernare, pe care îl acuză de toate crizele și scumpirile fără precedent. Manifestanții susțin că atât timp cât au stat în fața procuraturii, au fost presați de către polițiști care, în permanență, dădeau buzna în corturi, îi documentau pe oameni și le puneau fel de fel de piedici pentru a nu protesta.

„Protestele noastre au fost întotdeauna pașnice, dar de fiecare dată am fost supuși presiunilor. Permanent suntem verificați, documentați, reținuți, ca pe niște criminali. Au scos mai multe corturi. Cerem repetat ca reprezentanții misiunilor diplomatice să reacționeze. Noi vom continua să protestăm, să cerem demisia guvernării și alegeri anticipate”, a spus protestatarul Tudor Șoilița, care a fost reținut repetat de poliție.

După ce a fost distrus orășelul de corturi, protestatarii au fost alungați de polițiști.

Recent, la indicația guvernării, a fost distrus orășelul de corturi, denumit generic „Orășelul Schimbării”, amenajat în fața Parlamentului. Mai mulți juriști și experți constituționali au criticat acțiunea, argumentând că au fost încălcate drepturile cetățenilor privind libertatea la întrunire, libertatea de exprimare și alte drepturi prevăzute în Constituția Republicii Moldova.

Un nou protest antiguvernamental va avea loc duminică, 30 octombrie, ora 15:00. Toată lumea este așteptată în fața Academiei de Științe a Moldovei.

Noaptea, ca tâlharii. Poliția a distrus orășelul de corturi, iar patru protestatari au fost reținuți

In this article