Droguri în valoare de un milion de lei, depistate la un bărbat din Sângera

Ofițerii Direcției antidrog ai INI, de comun cu procurorii PCCOCS, au depistat la un bărbat de 46 de ani din Sângera droguri în valoare estimativă de 1.000.000 de...

Ofițerii Direcției antidrog ai INI, de comun cu procurorii PCCOCS, au depistat la un bărbat de 46 de ani din Sângera droguri în valoare estimativă de 1.000.000 de lei.

Potrivit informației, bărbatul este membru al unui grup criminal organizat, specializat în cultivarea și vânzarea drogurilor de tip marijuana în Chișinău.

Urmare a perchezițiilor la domiciliul acestuia, precum și în ascunzișurile improvizate, au fost depistate și ridicate peste 5 kg de droguri – muguri de marijuana, plante de cânepă, hașiș – 3.500 de pliculețe pentru vânzarea lor, cântare electronice la scara mică, telefoane mobile folosite în activitatea infracțională, precum și mijloace financiare care ar fi fost obținute în urma vânzării drogurilor – 25.000 de lei și 2.700 de euro.

Ulterior, la solicitarea procurorilor PCCOCS, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dispus aplicarea sechestrului asupra drogurilor și accesoriilor ridicate, precum și plasarea bărbatului în arest preventiv pentru un termen de 30 de zile. Potrivit legii, acesta se prevalează de prezumția nevinovăției până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale.

Acțiunile de documentare au fost desfășurate de ofițerii Direcției antidrog ai INI, de comun cu ofițerii Direcției generale urmărire penală a IGP, sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

In this article