No Comment. Avocatul poporului, Mihail Cotorobai, s-a bazat pe ZVONURI când a anunțat că mai mulți medici vor să-și dea demisia

Ministerul Sănătății a făcut o anchetă internă, după ce avocatul poporului Mihail Cotorobai a anunțat public despre faptul că mai mulți medici vor să-și dea demisia, pentru că...

Ministerul Sănătății a făcut o anchetă internă, după ce avocatul poporului Mihail Cotorobai a anunțat public despre faptul că mai mulți medici vor să-și dea demisia, pentru că nu au condiții adecvate de lucru pe timp de epidemie. Drept urmare, autoritățile au constatat că avocatul poporului ar fi difuzat informații, pe care le-a obținut de la persoane anonime. Mai mult, au fost indicate două persoane din sistemul medical, care în realitate dispun de echipamentul necesar și conducea acestora nu au venit până la această etapă cu solicitări de suplimentare cu echipamente și medicamente, transmite Breaking News.

Pentru a evita pe viitor promovarea unor informații eronate, ministerul Sănătății a venit cu un șir de precizări:

  1. Managerii instituțiilor medico-sanitare sunt direct responsabili de asigurarea funcționalității instituțiilor medicale, care include: personal medical, medicamente, echipamente de protecție și consumabile. Așadar, dacă întâmpină probleme cu stocul de materiale, anunță imediat Ministerul și se intervine operativ.
  2. Începând cu 25 februarie, instituțiile medicale raportează săptămânal Ministerului despre asigurarea cu echipamente de protecție și medicamente. În urma analizei rapoartelor, toate instituțiile medicale sunt aprovizionate cu echipamente de protecție, consumabile și medicamente.
  3. În vederea elucidării infomațiilor prezentate de către Avocatul Poporului, Ministerul a solicitat suplimentar verificarea în comun a datelor prezentate, astfel încât, societatea să fie informată corect și cu date verificate.
  4. Totodată, menționăm că MSMPS întreprinde măsuri continue de asigurare a sistemului cu echipamente, medicamente și consumabile.

 

 

In this article