Moldovenii, care revin în țară și vor să facă agricultură, vor primi subvenții de la stat

Statul va susține moldovenii care revin în țară, pentru ca să-și inițieze o afacere în agricultură. Premierul Ion Chicu a propus, în cadrul ședinței de Guvern, să fie...

Statul va susține moldovenii care revin în țară, pentru ca să-și inițieze o afacere în agricultură. Premierul Ion Chicu a propus, în cadrul ședinței de Guvern, să fie creată o linie separată de creditare în Fondul de subvenționare în agricultură pentru persoanele din diasporă care au revenit acasă.

”Ei să poată activa mijloace financiare din Fondul de subvenționare, pentru a deschide afaceri în agricultură, iar statul să-i susțină în această etapă dificilă”, a declarat Chicu.

Premierul a dat indicații și ministrului Finanțelor să includă aceste propuneri în proiectul de rectificare a bugetului de stat.

”Luni vom anunța despre ce este vorba. Vom majora Fondul de subvenționare în agricultură pentru susținerea cetățenilor noștri care revin de peste hotare”, a spus premierul.

Ministrul Agriculturii, Ion Perju, a specificat că această inițiativă este așteptată de societate, iar ministerul deja identifică posibilități de a susține aceste persoane.

”Ei deja pot să aplice, dar vom facilita și mai mult posibilitatea de subvenționare”, a spus Perju.

În anul 2020, din  Fondul Național pentru Dezvoltarea Agriculturii și Mediului Rural va fi oferit aproape un miliard de lei pentru subvenționarea investițiilor în agricultură.

In this article