Nici o țară din Uniunea Europeană, inclusiv România, nu are liberalizată vânzarea de terenuri către străini

Nici o țară din Uniunea Europeană, inclusiv România, nu are liberalizată vânzarea de terenuri către străini. Expertul economic, Gheorghe Costandachi, s-a adresat, într-o postare pe pagina sa de...

Nici o țară din Uniunea Europeană, inclusiv România, nu are liberalizată vânzarea de terenuri către străini. Expertul economic, Gheorghe Costandachi, s-a adresat, într-o postare pe pagina sa de socializare, către politicienii din Moldova ”care sunt gata să-și vândă și unghiile de la picioare” doar pentru a fi în funcții, să înceteze speculațiile în jurul acestui subiect.

Expertul cheamă promotorii vânzării terenurilor agricole străinilor să nu mai spună minciuni precum că Moldova ar fi rămas în urmă în toată lumea, deoarece, chiar la începutul acestei veri, Parlamentul român a votat Legea prin care se interzice vânzarea terenurilor agricole românești către cetățenii străini.

”Nu mai intoxicați lumea cu aiureli. Nu promovați idei prostești și fără susținere temeinică. Dacă cunoașteți literele, citiți”, a scris Costandachi cu trimitere la legea votată de deputații români.

În 2019, premierul Maia Sandu s-a înțeles cu investitorii străini asupra oferirii dreptului de vânzare-cumpărare a terenurilor cu destinație agricolă persoanelor juridice cu statut social străin integral sau parțial. Propunerile investitorilor străini pentru a îmbunătăți climatul investițional și care au fost susținute de premierul Maia Sandu se conțin în ”Cartea Albă”. În document scrie că legislația națională trebuie modificată în așa fel încât să le fie permisă străinilor procurarea terenurilor agricole în Republica Moldova.

In this article