NEWS ALERT! Trei judecători de la Curtea Constituțională ar putea fi demiși pentru încălcarea FLAGRANTĂ a legii

Deputatul PSRM Vasile Bolea cere demiterea judecătorilor Înaltei Curți Liuba Șova, Nicolae Roșca și Domnica Manole. Motivul invocat de către parlamentar este „încălcarea jurămîntului depus, prin divulgarea secretului...

Deputatul PSRM Vasile Bolea cere demiterea judecătorilor Înaltei Curți Liuba Șova, Nicolae Roșca și Domnica Manole. Motivul invocat de către parlamentar este „încălcarea jurămîntului depus, prin divulgarea secretului deliberării la alegerea Președintelui Curții Constituționale și admiterii ingerințelor în activitatea Curții”.

Bolea a publicat și sesizarea, în care sunt aduse mai multe argumente.  Potrivit documentului, Liuba Șova, în cadrul unei emisiuni TV, a povestit cu lux de amănunte cum s-a petrecut votul pentru funcția de președinte al Curții Constituționale, când a fost ales Vladimir Țurcan. Șova a relatat cum a votat ea, dar și colegul său, Nicolae Roșca.

Domnica Manole a scris pe pagina sa de Facebook că nu a votat pentru Vladimir Țurcan, când acesta a fost ales președintele al CC. Tot în acea postare, Manole recunoștea că prin acest anunț ea încalcă Legea.

In this article