Natalia Gavriliță va candida pentru o funcție la BNM: Am experiență

Fostul premier, Natalia Gavrilița, a anunțat că intenționează să candideze pentru o funcție în cadrul Băncii Naționale. Mai exact, ex-premierul va aplica pentru funcția de membră a Consiliului...

Fostul premier, Natalia Gavrilița, a anunțat că intenționează să candideze pentru o funcție în cadrul Băncii Naționale.

Mai exact, ex-premierul va aplica pentru funcția de membră a Consiliului de Supraveghere al BNM, transmite breakingnews.md.

„Astăzi, am decis să depun dosarul pentru funcția de membră a Consiliului de Supraveghere al Băncii Naționale. Eu cred că experiența și abilitățile mele vor fi utile anume în această funcție. Am decis să mă dedic de acum încolo dezvoltării economice a țării noastre dintr-o funcție tehnică, dar foarte importantă pentru stabilitatea macro-financiară a Republicii Moldova.

În caz că voi trece acest concurs, sunt obligată de lege să renunț la orice afiliere politică, inclusiv să îmi suspend statutul de membru al PAS.

E o decizie grea pe care mi-o asum. În același timp, voi rămâne în continuare alături de cetățeni, veghind ca activitatea Băncii Naționale să fie cât mai eficientă, transparentă și credibilă”, a declarat Gavrilița.

 

In this article