Năstase: Dodon s-a întărit după ce Maia Sandu i-a predat guvernarea

Liderul PPDA, Andrei Năstase, o acuză direct pe lidera PAS, Maia Sandu, că a predat guvernarea Partidului Socialiştilor şi preşedintelui Igor Dodon. Declaraţia a fost făcută în cadrul...

Liderul PPDA, Andrei Năstase, o acuză direct pe lidera PAS, Maia Sandu, că a predat guvernarea Partidului Socialiştilor şi preşedintelui Igor Dodon. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii Cutia Neagră, de la postul de televiziune TV8.

„Igor Dodon a crescut în momentul în care guvernarea a fost predată. Până atunci, era un nimeni. În momentul în care noi aveam un Guvern proeuropean, cu susţinere externă, Dodon era nimeni. În momentul în care a preluat totalmente guvernarea, bineînţeles că Dodon s-a întărit. Este absolut firesc”, a declarat Andrei Năstase.

Liderul PPDA a mai spus că formaţiunea pe care o conduce a făcut eforturi mari pentru a păstra unitatea blocului ACUM, spre deosebire de Partidul Acţiune şi Solidaritate, condus de Maia Sandu.

„Platforma DA a făcut în permanenţă tot ce i-a stat în puteri să rămânem uniţi. Din păcate, politicieni din Republica Moldova aleg altceva şi noi le respectăm opţiunea”, a mai spus Andrei Năstase.

Amintim că Guvernul condus de Maia Sandu a fost demis în data de 12 noiembrie, prin moțiune de cenzură, cu 63 de voturi ale fracțiunilor PSRM şi PDM. Votul a avut loc la mai puțin de o săptămână după ce Maia Sandu și-a angajat răspunderea pentru legea care-i dădea dreptul să facă personal preselecția candidaților pentru funcția de procuror general.

In this article


Join the Conversation