Moscova a lansat peste 4.500 de atacuri cibernetice împotriva Ucrainei în 2022

Serviciile de securitate cibernetică din Ucraina au neutralizat peste 4.500 de atacuri cibernetice ruseşti împotriva ţării de la începutul anului, a acuzat luni un oficial ucrainean, relatează AFP,...

Serviciile de securitate cibernetică din Ucraina au neutralizat peste 4.500 de atacuri cibernetice ruseşti împotriva ţării de la începutul anului, a acuzat luni un oficial ucrainean, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Într-un interviu acordat canalului de televiziune “My-Ukraine”, Ilia Vitiuk, şef al departamentului de securitate cibernetică din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SSU), “ţara agresoare lansează în medie peste zece atacuri cibernetice pe zi. Din fericire, societatea ucraineană nici măcar nu ştie de o mare parte dintre ele”.

“Am intrat în 2022 cu opt ani de experienţă de război hibrid. (…) În momentul invaziei, eram deja pregătiţi pentru cele mai rele scenarii”, a adăugat el.

Potrivit sursei citate, aproape 800 de atacuri cibernetice au fost înregistrate în 2020, peste 1.400 în 2021, iar în 2022 acest număr s-a triplat.

In this article