Moldovenii din diasporă se mobilizează și cer Guvernului să plătească integral facturile pentru resursele energetice

Moldovenii din diasporă susțin Mișcarea Pentru Popor, care cere Guvernului să plătească integral facturile pentru resursele energetice, pentru lunile de iarnă Cetățenii moldoveni din diasporă se mobilizează și...

Moldovenii din diasporă susțin Mișcarea Pentru Popor, care cere Guvernului să plătească integral facturile pentru resursele energetice, pentru lunile de iarnă

Cetățenii moldoveni din diasporă se mobilizează și cer Guvernului să plătească integral facturile pentru resursele energetice, pentru lunile de iarnă

Mai mulți cetățeni moldoveni, care locuiesc în țările Uniunii Europene, au lansat, pe rețelele de socializare, mai multe mesaje de susținere a Mișcării Pentru Popor, lansată recent, care cere Guvernului Garilița să plătească integral facturile pentru resursele energetice ale oamenilor, pentru cele trei luni de iarnă.  De asemenea, în mai multe localități au fost organizate flashmoburi în care moldovenii din diasporă fac apel la conaționali să sprijine inițiativa Mișcării Pentru Popor și să se alăture acesteia, în număr cât mai mare.

Dima Snegur, care locuiește la Barcelona, Spania, susține că „vremurile bune” aduse de actuala guvernare sunt o catastrofă.

„Dragi moldoveni, care ne aflăm acum departe de țara noastră și cunoaștem multe despre dezastrele care se produc acum în Republica Moldova. „Vremurile bune” sunt o adevărată catastrofă și pe care le simțim din plin și noi, deoarece trebuie să trimitem mai mulți bani acasă familiilor și rudelor noastre. Asta în condițiile în care facturile pentru întreținere sunt exagerat de mari și produsele alimentare s-au scumpit considerabil. Recent, în Moldova, a fost creată o inițiativă socială și pe care este imposibil să nu o susții. Cei care fac parte din această mișcare adună semnături pentru a obliga Guvernul, responsabil de tarifele imense, să plătească integral facturile pentru energia electrică, termică și gaze naturale, pentru trei luni de iarnă. Miliardele de lei, care au ajuns în Moldova de la partenerii străini, se evaporă și nu ajung la cetățeni. Intenționăm să lansăm și o petiție online, unde vor putea semna și moldovenii din străinătate”, a scris Dima Snegur, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, un alt moldovean stabilit în Spania, Dima Scripcari, a postat pe internet un video cu un flashmob, în care participanții spun într-un glas că susțin inițiativa Mișcării Pentru Popor de a obliga Guvernul Gavrilița să achite integral facturile pentru lunile de iarnă, în semn de solidaritate cu cetățenii Republicii Moldova, rămași în țară.

Mai multe informații despre inițiativa Mișcării Pentru Popor pot fi găsite pe pagina oficială a acesteia www.pentru-popor.md. De asemenea, demersul acestei structuri poate fi susținut și pe platforma:  https://www.petitieonline.com/micarea_pentru_popor.

Mișcarea pentru Popor a fost lansată săptămâna trecută, cu scopul de a-i sprijini pe cetățeni să facă față mai ușor crizelor și scumpirilor fără precedent, provocate de actuala guvernare a PAS și Maia Sandu.

Din „Mișcarea Pentru Popor” fac parte aleși locali, activiști civici, reprezentanți ai mai multor partide politice. Reprezentanții „Mișcării Pentru Popor” fac apel către societatea civilă și întreaga clasă politică, indiferent de culoarea sau orientarea externă, să sprijine și să se alăture acestei inițiative sociale.

In this article