Bilanţul victimelor cutremurelor care au lovit Turcia şi Siria a depășit 11.200 de morţi

Bilanţul victimelor cutremurelor care au lovit Turcia şi Siria a depășit 11.200 de morţi. Salvatorii încă încearcă să salveze supraviețuitorii prinși sub dărâmături, în ger, în timp ce...

Bilanţul victimelor cutremurelor care au lovit Turcia şi Siria a depășit 11.200 de morţi. Salvatorii încă încearcă să salveze supraviețuitorii prinși sub dărâmături, în ger, în timp ce Erdogan anunță că merge în zona cea mai afectată de cutremur.

Oficialii și medicii au declarat că 8.574 de persoane au murit în Turcia și 2.662 în Siria în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,8 grade de luni, ridicând totalul la 11.236, relatează AFP.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, s-a deplasat în zona cea mai afectată de cutremur, conform agențiilor de presă. Acesta urmează să viziteze Kahramanmaras și Hatay, precum și Pazarcik, eipcentrul cutremurului.

Mulți și-au exprimat furia față de aparenta lipsă de acțiune a guvernului, unii oameni susținând că ajutoarele nu au ajuns încă la ei.

O femeie, Arzu Dedeoglu, a declarat pentru BBC, în Numune din Iskenderun, sudul Turciei, că cele două nepoate ale sale au rămas blocate sub dărâmături și că de o zi nu a sosit niciun ajutor.

“Unde sunt corturile, unde sunt camioanele cu mâncare?”, a întrebat un alt supraviețuitor din orașul Antakya din sudul țării, Melek, în vârstă de 64 de ani.

In this article