Moldovean condamnat la ani grei de închisoare pentru un omor săvârșit în Ucraina

La  30 mai 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Orhei, sediul Central, pe o cauză penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Orhei. Astfel, potrivit sentinței, un...

La  30 mai 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Orhei, sediul Central, pe o cauză penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Orhei.

Astfel, potrivit sentinței, un tânăr de 27 de ani, a fost recunoscut vinovat pentru omor săvârșit cu deosebită cruzime și trecere ilegală a frontierei de stat, stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 14 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

În cadrul urmăririi penale, procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul că, inculpatul, la  12 iulie 2022, aproximativ ora 22:45, aflându-se în gospodăria unui bărbat de 52 de ani, amplasată în raionul Dnestrovsk, regiunea Cernăuți, Ucraina, în timpul consumului de băuturi alcoolice în comun, urmare a unui conflict verbal, i-a aplicat multiple lovituri, concentrat în regiunea capului, cu un obiect solid contondent.

Astfel, victimei i-au fost aplicate în total cel puțin 12 acțiuni traumatizante, care i-au cauzat decesul.

După care, a doua zi, aproximativ la ora 05:30, în scopul nimicirii urmelor infracțiunii, inculpatul a îngropat cadavrul într-o groapă care a săpat-o în grădina gospodăriei victimei.

Același inculpat, pentru a evita răspunderea penală pentru omor, la 16 iulie 2022,  aproximativ la ora 04:00, prin eludarea și sustragerea de la controlul de frontieră, a traversat ilegal hotarul Republicii Moldova, pe sensul de intrare în raza frontierei Roșsoșanî – Briceni.

Inculpatul și-a recunoscut vinovăția pentru faptele de care a fost acuzat.

Măsura preventivă (arestul preventiv) în privința inculpatului, a fost menținută de către instanța de judecată, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

       Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

In this article