Moldova va vorbi la tribuna ONU despre programul de reforme pe calea UE

În cadrul celei de-a 77-a Adunări Generale a ONU de la New York, începe marţi o săptămână la nivel înalt, la care participă o delegaţie a Republicii Moldova...

În cadrul celei de-a 77-a Adunări Generale a ONU de la New York, începe marţi o săptămână la nivel înalt, la care participă o delegaţie a Republicii Moldova condusă de preşedintele Maia Sandu. 

Vicepremierul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Nicu Popescu, a anunţat acest lucru pe reţelele de socializare, transmite breakingnews.md cu referire la Infotag.

Potrivit lui, delegaţia naţională va discuta la forum “despre impactul războiului Rusiei împotriva Ucrainei asupra regiunii, contribuţia ţării noastre la stabilitatea regională şi agenda de reforme în drumul nostru ireversibil spre Uniunea Europeană”.

Popescu va susţine un discurs în cadrul unei întâlniri la nivel înalt care marchează împlinirea a 30 de ani de la adoptarea Declaraţiei privind drepturile persoanelor aparţinând minorităţilor etnice, religioase şi lingvistice.

De asemenea, şeful diplomaţiei moldoveneşti va avea o serie de întâlniri bilaterale cu miniştrii de externe şi oficiali de rang înalt din America de Nord, Europa, Orientul Mijlociu şi Asia.

In this article