Cu pasageri și cu jumătate de tonă de tutun la bord: Doi șoferi ai unui autocar de cursă internațională, reținuți la vamă

Doi moldoveni, în vârstă de 28 și respectiv 32 de ani, au fost reținuți de funcționarii postului vamal Leușeni pentru tentativă de transportare frauduloasă a peste jumătate de...

Doi moldoveni, în vârstă de 28 și respectiv 32 de ani, au fost reținuți de funcționarii postului vamal Leușeni pentru tentativă de transportare frauduloasă a peste jumătate de tonă de tutun pentru narghilea.

Ieri, 19 septembrie, la postul vamal Leușeni, sector ieșire pasageri, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de rigoare un autocar de model ”Neoplan N116”, ce se deplasa din Republica Moldova spre România, pe cursă regulată, având la bord 13 pasageri. Cei doi șoferi au comunicat că nu transportă bunuri necesare de a fi declarate.

Cu toate astea, în urma controlului, funcționarii vamali au depistat în aripile din față și din spate, precum și în podeaua vehicolului, 508 kg de tutun pentru narghilea, tăinuit și nedeclarat organului vamal.

Marfa a fost ridicată, iar materialele pe caz au fost transmise Direcției urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal.

Ulterior, ofițerii Departamentului antifraudă și conformare al Serviciului Vamal sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au pus în executare mandate de percheziții în municipiul Chișinău și în afară, la sediul unui agent economic și la domiciliul unuia din șoferi.

În rezultat, doi suspecți au fost reținuți pentru 72 de ore și se prevalează de prezumția nevinovăției la acest stadiu al investigațiilor. În continuare, procurorii PCCOCS urmează să formuleze și să le prezinte învinuirile, iar ulterior să determine necesitatea solicitării arestului preventiv în privința acestora.

In this article