Moldova va primi 900.000 de euro pentru a gestiona criza refugiaților

Republica Moldova va beneficia de un grant în valoare de 900.000 de euro din partea Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei. Mai exact, banii vor fi îndreptați spre...

Republica Moldova va beneficia de un grant în valoare de 900.000 de euro din partea Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Mai exact, banii vor fi îndreptați spre realizarea asistenței financiare din Fondul pentru migranți și refugiați “Sprijinirea furnizării în Moldova a serviciilor de sănătate pentru persoanele afectate de criza din Ucraina”, transmite.

Astfel, proiectul va finanța retroactiv cheltuielile suportate de către sistemul național de sănătate în vederea acordării asistenței medicale atât refugiaților din Ucraina, cât și cetățenilor Republicii Moldova, afectați de criza refugiaților.

Asistența financiară nerambursabilă va fi utilizată de către Ministerul Sănătății, prin intermediul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, pentru fortificarea capacităților de răspuns ale sistemului de sănătate la situația de urgență, cauzată de criza refugiaților.

In this article