Moldova nu mai este un stat capturat, a declarat ambasadorul Marii Britanii

Moldova nu mai este un stat capturat, iar revenirea la situația de până în iunie 2019 ar fi o catastrofă. Declarația a fost făcută de ambasadorul Marii Britanii...

Moldova nu mai este un stat capturat, iar revenirea la situația de până în iunie 2019 ar fi o catastrofă. Declarația a fost făcută de ambasadorul Marii Britanii la Chișinău, Steven Fisher, într-un interviu pentru newsmaker.md, transmite Breaking News.

„Noi ne considerăm un prieten apropiat al Moldovei și, privind la perioada în care republica era capturată, sperăm că așa ceva nu se va repeta.”, a spus ambasadorul.

Steven Fisher a mai declarat că planul de acțiuni a cabinetului de miniștri, condus de Ion Chicu, este unul bun, iar partenerii externi așteaptă raportul celor 100 de zile de guvernare, pentru a vedea rezultatele.

„Guvernul este deschis spre cooperare. Am avut întrevederi cu majoritatea miniștrilor, cu premierul, cu președintele țării. Sunt convins că noi avem oportunități pentru intensificarea cooperării în comerț, educație, reforma în domeniul apărării. Marea Britanie va continua să colaboreze cu Moldova ca membru al diferitelor organizații internaționale. Împreună, noi facem și putem face multe”, a spus ambasadorul.

In this article


Join the Conversation