Modificări la Legea bugetului de stat pentru anul curent, adoptate de Parlament

Parlamentul a votat, în lectura a doua, modificarea Legii bugetului de stat pentru anul curent, ca urmare a majorării capitalului social al SA „Energocom” realizată în lunile septembrie-noiembrie...

Parlamentul a votat, în lectura a doua, modificarea Legii bugetului de stat pentru anul curent, ca urmare a majorării capitalului social al SA „Energocom” realizată în lunile septembrie-noiembrie în baza deciziilor Comisiei pentru Situații Excepționale. Creșterea totală a capitalului social al întreprinderii de stat, în această perioadă, a fost de peste 5,7 miliarde de lei.   

Urmare a modificărilor, veniturile bugetului de stat pentru anul curent se stabilesc la nivel de 59,3 miliarde de lei, cheltuielile – de 73,9 miliarde de lei, iar deficitul – în mărime de 14,6 miliarde de lei.

Majorarea capitalului social al SA „Energocom” a avut drept scop sporirea capacităților de cumpărare a gazelor naturale și a energiei electrice, formarea stocurilor de gaze naturale, precum și asigurarea condițiilor necesare pentru continuarea furnizării gazelor naturale către SA „Moldovagaz”.

In this article