Minor cercetat penal pentru jaf

În dimineața de 05 decembrie, un tânăr prin intermediul serviciului 112, a solicitat intervenția angajaților Inspectoratului de Poliție Buiucani, comunicând că a fost deposedat în mod deschis de...

În dimineața de 05 decembrie, un tânăr prin intermediul serviciului 112, a solicitat intervenția angajaților Inspectoratului de Poliție Buiucani, comunicând că a fost deposedat în mod deschis de portmeneul în care se aflau mijloace bănești, în timp ce se deplasa prin parcul Ștefan cel Mare.

La fața locului victima, în vârstă de 25 de ani, a comunicat că în timp ce se deplasa prin parc de el s-a apropiat un individ și în mod deschis i-a sustras din mână geanta în care se afla portmoneul cu bani și 4 iconițe, după care a fugit într-o direcție necunoscută.

Prejudiciul cauzat părții vătămate a fost estimat la 1 500 lei

În urma acțiunilor întreprinse de ofițerii de investigație și urmărire penală, suspectul în comiterea infracțiunii, a fost identificat și reținut, acesta s-a dovedit a fi un minor de 16 ani originar din or. Soroca, anterior judecat pentru infracțiuni analogice. Iar în cadrul acțiunilor procesual penale el și-a recunoscut vina.

Minorul este cercetat penal în stare de libertate pentru jaf. Acesta nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind cercetat penal pentru jaf și furt. Pentru fapta comisă el riscă închisoare pe un termen de la 5 la 7 ani.

In this article