Au sustras biciclete în valoare de 21 000 lei, dar au fost reținuți de polițiști

Recent, doi tineri cu vârstele de 24 de ani și 26 de ani, locuitori a capitalei, au fost reținuți de ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție...

Recent, doi tineri cu vârstele de 24 de ani și 26 de ani, locuitori a capitalei, au fost reținuți de ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Râșcani, fiind suspectați de comiterea furturilor de biciclete. Anterior fiind cercetați penal pentru infracțiuni analogice și  Circulaţia ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogii acestora.

Suspecții pe parcursul nopții intrau în scara blocurilor de locuit prin acces liber și sustrăgeau biciclete. Aceștia au sustras cel puțin 6 biciclete ce erau lăsate fără supraveghere de către proprietary, în blocurile de locuit amplasate pe str. Calea Orheiului și com. Stăuceni str. Livezilor

Prin acțiunile lor au cauzat proprietarilor un prejudiciu în suma de 21 000 lei.

Acțiunile tinerilor au fost surprinse de camerele de supraveghere.

Suspecții în comiterea infracțiunii au fost identificați și escortați la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vinovăția.

Ofițerii de investigație în continuare întreprind toate măsurile pentru depistarea bicicletelor sustrase ca ulterior să fie returnate proprietarilor.

Actualmente aceștia sunt cercetați penal pentru Furt, infracțiune care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore, sau închisoare de până la 4 ani.

În acest context, Poliţia Capitalei intervine cu următoarele recomandări:

– Dotaţi bicicleta cu dispozitive antifurt

– Legaţi roata din faţă sau spate cu un cablu de oţel sau lanţ, de un obiect fix (stâlp, grilaj, poartă)

– În coşul bicicletei nu lăsaţi diferite bunuri materiale

– Pentru depozitarea bicicletei pe o perioadă îndelungată, este recomandat să fie păstrată într-o încăpere cu acces limitat.

– Nu lăsați bicicleta fără supraveghere, în scara blocurilor, pot fi sustrase cu ușurință de hoți.

In this article