Ministrul: se poartă discuții cu partenerii de dezvoltare pentru a spori investițiile în sectorul zootehnic și a dezvolta ferme moderne

Guvernul va facilita procesul de subvenționare în sectorul zootehnic. Acest subiect a fost discutat, astăzi, de ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, cu locuitorii raionului Criuleni,...

Guvernul va facilita procesul de subvenționare în sectorul zootehnic. Acest subiect a fost discutat, astăzi, de ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, cu locuitorii raionului Criuleni, transmite Breaking News.

Ministrul a menționat că în prezent se poartă discuții cu partenerii de dezvoltare pentru a spori investițiile în sectorul zootehnic și a dezvolta ferme moderne. Potrivit lui Ion Perju, în viitorul apropiat ar putea fi semnat un acord cu Banca Mondială, în valoare totală de aproape 35 de milioane de euro.

”Îmi doresc să sporim producția autohtonă de produse lactate pe piața internă”, a declarat ministrul.

Agricultorii din raion i-au vorbit ministrului despre provocările din sector.  Principalele probleme sunt accesul limitat la sursele de apă pentru irigare, lipsa forței de muncă în mediul rural. Totodată, tinerii își doresc suport în vederea garantării creditelor pentru sectorul agricol.

In this article


Join the Conversation