Ministrul Justiției developează o nouă inițiativă populistă a deputatului PAS, Sergiu Litvinenco

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, developează o nouă inițiativă populistă a deputatului PAS, Sergiu Litvinenco. Nagacevschi a scris, pe Facebook, că Litvinenco a depus o sesizare la Curtea Constituțională...

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, developează o nouă inițiativă populistă a deputatului PAS, Sergiu Litvinenco. Nagacevschi a scris, pe Facebook, că Litvinenco a depus o sesizare la Curtea Constituțională prin care contestă unele prevederi din Legea CSM, cu privire la procedura de alegere a membrilor Consiliului din rândul profesorilor titulari, dar și a Hotărârii Parlamentului în acest sens.
“Sesizarea domnului deputat aparent este o tentativă de obstrucționare a reformei CSM și de blocare a proiectului de modificare a Constituției (CSM și sistemul judecătoresc). Este surprinzătoare solicitarea privind neconstituționalitatea Hotărârii Parlamentului privind numirea membrilor CSM din rândul profesorilor titulari, or, asemenea acte se contestă în instanțele judecătorești conform prevederilor Codului administrativ”, scrie Nagacevschi.
În aceeași postare, ministrul Justiției a reiterat îndemnul către participanții la cursa electorală să nu afecteze procesul de reformare (consolidare) a justiției prin acțiuni populiste.

In this article