Ministrul grec al Transporturilor a demisionat după un accidentul feroviar: „Un semn minim de respect pentru memoria victimelor”

Ministrul grec al Transporturilor, Kostas Karamanlis, și-a anunțat demisia din funcție după ce două trenuri s-au ciocnit în apropiere de orașul Larisa și cel puțin 38 de oameni...

Ministrul grec al Transporturilor, Kostas Karamanlis, și-a anunțat demisia din funcție după ce două trenuri s-au ciocnit în apropiere de orașul Larisa și cel puțin 38 de oameni au murit.

„Tocmai m-am întors de la locul tragediei din Tempe. Durerea este de nedescris.

Este un fapt că am preluat calea ferată greacă într-o stare care nu se potrivește secolului actual. În acești 3,5 ani, am depus toate eforturile pentru a îmbunătăți această realitate. Din păcate, aceste eforturi nu au fost suficiente pentru a preveni un accident. Și acest lucru este foarte dificil pentru noi toți și pentru mine personal.

Când se întâmplă ceva atât de tragic, nu este posibil să mergi înainte ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Sunt în politică de puțini ani, dar consider că este un element necesar al democrației noastre ca cetățenii din țara noastră să aibă încredere în sistemul politic. Se numește responsabilitate politică.

Din acest motiv, am demisionat din funcția de ministru al Infrastructurii și Transporturilor. Este ceea ce simt că e de datoria mea să fac, ca un semn minim de respect pentru memoria oamenilor care au plecat atât de nedrept și care își asumă responsabilitatea pentru greșelile atemporale ale statului și sistemului politic grec”, a declarat Costas Karamanlis, potrivit iefimerida.gr.

Cel puțin 38 de oameni au murit și 85 au fost răniți, după ce două trenuri s-au ciocnit în apropiere de orașul Larisa. E vorba despre un tren cu 350 de pasageri care mergea de la Atena spre Salonic și un tren de marfă care plecase din Salonic spre Larisa. Mai multe vagoane au deraiat, dintre care primele două sunt complet distruse, iar cel puțin trei au luat foc.

La fața locului au fost mobilizate 40 de ambulanțe și intervin 150 de pompieri, iar spitalele pentru tratarea victimelor arse au intrat imediat în alertă. Medicii din orașul Larissa au declarat că cel puțin 25 de răniți sunt în stare gravă. Aproximativ 250 de pasageri au fost evacuați și transportați la Salonic cu autobuze. Eforturile de salvare continuă. Se așteaptă ca numărul persoanelor decedate să crească.

In this article